2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Bakım Çantası Hediye! 2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Kargo Ücretsiz!

Müslin Örtü: Bebek Bakımında Neden Bu Kadar Önemli?

2024-07-09

Müslin örtü, iplikten yapılan, seyrek şekilde dokunmuş bir kumaş olarak bilinmektedir. Bu kumaş türü, özellikle yenidoğan bakımı için önemli bir yere sahiptir. Bebeklerin cildiyle uyumlu olması, yumuşak ve emici özelliklere sahip olması da önemli artıları içerisindedir. Bebekler uyurken pike veyahut battaniye olarak da tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra sineklik, omuz örtüsü, kundak örtüsü gibi seçeneklerle de kullanımı mümkündür. Bu kumaşlarla hazırlanan ürünlerin tümü de müslin olarak isimlendirilir. Müslin örtü ne işe yarar dile sorulduğu zaman da pek çok örnek vermek mümkündür. Geçmişte Mısırlıların bebeklerini müslin kumaşlarla kundakladıkları da bilinenler arasında yer almaktadır. Hem eski bir gelenek olan hem de modern dünya ihtiyaçları arasında yer alan müslin kumaşlar, bebek bakımında önemli bir yere sahiptir.

Müslin Örtünün Bebek Bakımındaki Önemi Nedir? 

Bebeklerin ciltleri hassas olduğundan, tenlerine değecek örtünün yumuşak, emiciliği yüksek ve nefes alabilen örtüler olması gerekiyor. Bu yüzden bebek bakımında sıkça tercih edilen seçeneklerden biri olarak geçiyorlar. Battaniye, örtü gibi şekillerde kullanılan müslin, bebeklerin kusma ve gaz çıkarma dönemlerinde de büyük bir avantaj sağlıyor. Çünkü emici yapıları, pamuk dokuma olmaları ebeveynlerin işlerini bir hayli kolaylaştırıyor. Müslin örtünün kolayca yıkanması ve hemen kuruması da kullanım kolaylıkları arasında yer alıyor. 
Müslin ağız bezleri, müslin omuz bezleri bebekler diş çıkarmaya başladıkları dönemde de çok sık kullanılıyor. Yumuşaklığı, emici özelliği sayesinde bebeklerin ciltleriyle uyum sağlıyor. Müslin örtülerin öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise dayanıklı olmalarıdır. Kullandıkça yumuşayan ve güzelleşen bir örtü çeşididir. Bebeğinizin cildine en iyi şekilde uyum sağlamaktadır. Bebek bakımı sırasında ütü yapmanıza gerek kalmadan kullanabileceğiniz örtülerden birisidir. 

Bebekler İçin Müslin Örtülerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Bebeklerde müslin örtü kullanmak istediğiniz zaman nefes alabilen bir yapıya sahip olduğundan kundak yapabilirsiniz. Kundak yaptığınız zaman bebeğinizin cildi rahatlıkla hava alabilecektir. Bebeğin terlemesini önlemesi sayesinde hem yaz hem de kış aylarında kullanıma uyumludur.

Yenidoğan bebeklerin daha uzun süre uyuyabilmesi, güvende hissetmeleri için de kullanılabilmektedir. Bu süreçte özellikle yarım kundak yapılması sıkça tavsiye edilenler arasında yer almaktadır. Bebeğinizi sık sık kundaklayacağını zamanlarda, hava aldırıyor olması önemlidir. Bebeklerin hassas cildine uyumlu, hava alan müslin örtüler kullanılmalıdır. Böylece bebeğinizin terli, nemli halde kalmasını önleyerek kolayca hasta olmasına engel olmaktadır. Bebekler, müslin örtülerle kendilerini çok daha iyi hissedebilmektedir.

Bu sayede daha huzurlu ve uzun bir uyku uyurlar. Ebeveynlere de dinlenmeleri, kendilerine zaman ayırmaları için zaman sunmuş olurlar. 
Bebeklerde müslin örtü kullanımı banyo sonrası için de önerilmektedir. Kurulama bezi olarak müslin örtüleri kullanabilirsiniz. Çünkü müslin örtüler sahip oldukları yumuşak yapı, emicilik sayesinde bebeğinizi en iyi şekilde kurulamanızı sağlar. Bebeğinizin ıslak teni hızlı bir şekilde kurulanmış olur. Ek olarak müslin kurulama örtülerini denizde, havuzda da kullanabilirsiniz. Güzelce kurulamanızı sağlarken, kulak içi, kulak arkası gibi bölümleri de rahatlıkla kurulamanıza yardımcı olmaktadır.

Böylece bebeğinizin cildi nemli kalmadığı için belirli bölgelerde pişik, isilik oluşumunu engellemiş olursunuz. Emiciliği yüksek olduğundan kaynaklı olarak kurulama öncesinde bebeğinize masaj yapabilir, sonrasında kullanabilirsiniz. 
Bebeklerin huzurlu ve rahat olmasını mümkün hale getiren müslin örtüler, banyo öncesinde, sonrasında, uyku zamanında kullanılabilir. Bunlara ek olarak gündelik hayatta da pek çok noktada kullanabilirsiniz. Bebeğinizin beslenmesi sırasında, oyun oynarken rahat ve huzurlu olmasını sağlayabilirsiniz. Pek çok müslin bebek örtüsü ile konforla buluşabilirsiniz. 

Kategoriler