2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Bakım Çantası Hediye! 2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Kargo Ücretsiz!

Yeni Doğan Bebekler Nasıl Uyandırılır?

2024-01-17

Yeni doğmuş bir bebek için hem sağlıklı hem de düzenli beslenmek oldukça önemlidir. Ancak bebekler, bazen altı hatta yedi saat boyunca hiç uyanmadan uyuyabilmektedir. Bu durumda kan şekerinin düşmemesi, sarılık gibi problemlerin yaşanmaması için beslenme ve bakım ihtiyaçları ortaya çıkmaktadır. Ebeveynler, bebeklerin belirli bir uyku düzenine sahip olmadığı bu zaman diliminde emzirme sıklığını kendileri belirlemelidir. Bebeklerini de belirledikleri bu düzene göre uyandırmalıdır. Anne ve babalar, uyandırmadığınız sürece uyumaya devam eden bebeklerini nasıl uyandıracağını ise bilememektedir. Bu yüzden pek çok kişi yeni doğan bebek nasıl uyandırılır şeklinde sorular sormaktadır.

Bebek uyandırma yöntemleri, bebeklerin sağlıklı olmaları, düzenli şekilde beslenebilmeleri için bilinmesi gerekenler arasındadır. Ayrıca anne sütünün devamlı olması, vücutta üretilmesi ve sarılığın önlenmesi için önem arz etmektedir. Bu konuda bazı önerilerde bulunmak gerekirse de;

Vücut Isınızı Hissettirecek Şekilde Temas Edebilirsiniz

Bebeğiniz uyurken onu uyandırmanızın en kolay yolu, vücut ısınızı bebeğinize hissettirmenizdir. Bebeğinizi nazik bir şekilde okşamanız, ona temas etmek için yatağından alıp göğsünüze yatırmanız etkili olabilir. Bebeğiniz hala uyanmıyorsa o zaman ayak parmaklarıyla oynayabilirsiniz. Ona bu şekilde temas etmeniz uyanmasını sağlayacaktır.

Bebeğinizi Emzirecekmiş Gibi Kucağınıza Alın

Bebekler, doğdukları andan itibaren emme refleksine sahip olurlar. Bu yüzden uyuyan bebeğinizi kucağınıza alıp emzirme pozisyonu verdiğiniz zaman açlık hissiyle bu durumun farkına varmaktadır. Meme ucunu ağzına alarak refleks olarak beslenmektedir. Böylece bebeğinizin uykusu hafif bir hal alır. Doğal bir biçimde uyanma gerçekleşir. Bu yöntem geleneksel bir seçenek olmasının yanında en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Bebeğinizi Uyandırmak İçin Islak Mendil Kullanabilirsiniz

Bebeğinizi uyandırmak için ıslak mendil ya da nemli bir bez kullanabilirsiniz. Bedenini bu şekilde sildiğiniz zaman bebeğe banyo yaptırmış gibi hissettirirsiniz. Bu da bebeğinizin uykusundan uyanmasına yardımcı olabilir. Bu yöntemi deneyeceğiniz zaman ıslak mendilin veyahut nemli bezin soğuk olmadığından da emin olmalısınız. Böylece bebeğinizin üşümesini engellemiş olursunuz.

Bebeğinizin Kıyafetlerini Çıkarabilirsiniz

Bebeğiniz uyurken onu uyandırmak istiyorsanız o zaman kıyafetlerini çıkarabilirsiniz. Hatta bezini değiştirmeniz de işe yarayacak olan durumlardan birisidir. Serin havanın tenine dokunduğunu hisseden bebek zorlanmadan uyanabilir. Bebek uyandırma yöntemleri arasında en etkili olanlardan birisi de budur. Ancak bebeğinizin oda sıcaklığında üşümeyeceğinden, konforlu bir ortamda olduğundan emin olduğunuzda bu yöntemi kullanabilirsiniz. Üstünü çıkarmanın yeterli olmadığı zamanlarda ise poposunu yıkayabilirsiniz. Bebeğiniz suyun etkisiyle uyanacaktır ancak suyun sıcaklığının da bebeğiniz için ideal olduğundan emin olmalısınız.

Bebeğinize Masaj Yapabilirsiniz

Yenidoğan bebeğinizi uyandırmak için kollarına, bacaklarına dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Bu işlem sırasında bebeğiniz zorlanmadan, rahatça uyanabilecektir. Özellikle bebeklerde ayak masajı, en etkili uyaranlardan biri olarak görülmektedir. Bebeğinizin rahat bir şekilde uyanmasını sağlayabilmektedir.

Bebeğinizle Konuşabilirsiniz

Bebekleri uyandırmak istediğiniz zaman onlarla konuşabilirsiniz. Ancak bu sırada kısık sesle konuşmaya dikkat etmelisiniz. Konuşabileceğiniz gibi ninni ya da şarkı da söyleyebilirsiniz. Bebeğiniz anne karnındayken sizin sesinizi sürekli olarak duyar. Bu da sesinizi tanıması anlamına gelir. Siz, onunla konuşmaya başladığınız zaman da sesinizi tanıyacağı için uyanacaktır. Bu yöntem, kullanabileceğiniz diğer alternatiflerle kıyaslandığı zaman daha uzun süre beklemenize neden olabilir. Ancak sürekli bu şekilde uyandırmayı denemeniz, bebeğinizin uyanma süresinin kısalmasına yardımcı olacaktır.

Yatağında Döndürebilirsiniz

Bebeğinizi sıraladığımız yöntemlerden herhangi biriyle uyandırmadığınız zamanlarda yatağının içerisinde sırt üstü yatırabilirsiniz. Sonrasında da yatağında yuvarlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin dengesini bozup uyanmasına neden olmuş olursunuz. Bebek rahatı bozulduğu için de kolayca ulanmış olacaktır.

Kategoriler