2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Bakım Çantası Hediye! 2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Kargo Ücretsiz!

Bebek Alışveriş Listesi: İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey

2023-12-25
Bir bebeğin dünyaya gelmesi ebeveynler için heyecanlı ve duygusal bir an olsa da sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bebek haberi alan anne ve babaların, mutluluk ve heyecan içerisinde hazırlık sürecine de başlaması gerekiyor. Özellikle bebeğin dünyaya gelmesine az bir zaman kaldığı vakit, bebek alışveriş listesi hazırlanması önem arz ediyor. Bu sayede bebeklerin doğdukları andan itibaren ihtiyaç duyacakları ürünleri, dikkatli ve planlı bir şekilde hazırlamış oluyorsunuz. Bunlardan bahsetmek gerekirse de;
 

Kıyafetler 

Yeni doğacak bir bebek için kıyafet alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bunlardan ilki kıyafetlerin sağlık ve konfor odaklı olmasıdır. Doğal kumaşlardan yapılan, pamuklu kıyafetler seçmeniz, bebeğinizin rahat etmesini mümkün hale getirmektedir. Yeni doğan bebeklerin hassas bir cilde sahip olması da önemli noktalardan birisidir. Seçtiğiniz kıyafetlerin cildi tahriş etmemesi, vücut sıcaklığını düzenlemesi dikkat edilmesi gerekenler içerisindedir. Seçimlerinizi yaparken sentetik kumaşları değil pamuklu kıyafetleri seçmelisiniz. Aynı zamanda rahat edebilecekleri, onları sıcak tutacak kıyafetleri seçtiğinizde, sağlıklı ve mutlu olmasını sağlamış olursunuz.
Bebeğinizin doğum zamanını dikkate alarak seçeceğiniz kıyafetler, mevsimine uygun olmalıdır. Soğuk havalarda dünyaya gelecek bir bebek için penye yelekler, penye hırkalar alabilirsiniz. Sıcak havalarda doğacak bir bebek içinse hafif, nefes alan kıyafetler seçmelisiniz. Yeni doğan bir bebeğin rahat etmesi için pamuklu elbise, pijama, body tercih edebilirsiniz. Özellikle tercih edeceğiniz kıyafetlerin fonksiyonel özelliklerini gözden geçirmelisiniz. Çıtçıtlı olması, patikli olması gibi detaylara dikkat etmelisiniz. Böylece bebeğinizin vücut ısısını korumaya destek olan seçimler yapmış olursunuz. 
 

Bebek Bakım Ürünleri

Yeni doğan bir bebek için bakım oldukça hassas bir süreçten oluşmaktadır. Bebeğinizin cildini, sağlığını korumak istiyorsanız da bebek yağı, losyonu ve bebek bezi gibi konularda doğru ürünleri seçmelisiniz. Bebeğinizin altının kuru ve temiz olması için yumuşak ve emici özelliği güçlü bebek bezlerini temin etmelisiniz. Bebeğinizin altını değiştirirken hassasiyet oluşmasını önlemek, pişiklere engel olmak için pişik önleyici krem kullanmalısınız. Altını değiştirirken, bebeğinizi yatırdığınız zeminin temiz olması da önemlidir. Bundan ötürü temiz bir alt değiştirme örtüsü tercih etmelisiniz. 
 
Yeni doğmuş bir bebeğin yıkanması sırasında Yenidoğan bebek şampuanı kullanabilirsiniz. Bu süreç içerisinde şampuanın içeriğini gözden geçirmeli, sağlığına uygun seçimler yapmalısınız. Aynı şekilde bebeğin cildini nemlendirmek, korumak için de doğru nemlendirici seçimleri yapmaya özen göstermelisiniz. Doğru ıslak mendil, güneş kremi gibi tercihlerde bulunduğunuzdan da emin olmalısınız.
 

Bebek Beslenme Ürünleri

Bir bebeğin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında beslenme sırasındaki ihtiyaçlarını da dikkate almalısınız. Böylece bebeğinizin daha sağlıklı büyümesine yardımcı olmuş olursunuz. Bebek beslenme yöntemleri içerisinde anne sütüne yönelik çeşitli ihtiyaçları temin edebilirsiniz. Aynı zamanda bebeğinizin beslenmesinde gerekli olan malzemeleri seçtiğinizden de emin olmalısınız. Besleme sırasında gerekli olabilecek malzemelerden söz etmek gerekirse de emzirme minderi, ağız mendili, göğüs ucu kalkanı, göğüs pompası, biberon temizleme fırçası, yenidoğan biberonu gibi seçenekler karşınıza çıkabilmektedir. 
 

Bebek Sağlık Ürünleri

Bebeğinizin sağlığı için sağlık ürünlerinin önceden temin edilmiş olması bir hayli önemlidir. Bu sayede sağlığını koruma altına alabilir, beslenme, uyku ve hijyen gibi konularda tam bir konfor elde edebilirsiniz. Bebek sağlık ürünleri içerisinde olmazsa olmazlardan birisi ateş ölçerdir. Aynı zamanda bebek burun aspiratörü, hava nemlendirici ve oda termometresi gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Böylece bebeklerin yattığı odanın sıcaklığını koruyabilirsiniz. Evinizdeki nem problemini engelleyip, konforlu bir ortam elde edebilirsiniz. Bebeğinizin konforlu bir ortamda yaşaması, sağlığının güvende olması açısından da bir adım öne geçebilirsiniz. 

Kategoriler