2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Bakım Çantası Hediye! 2000₺ Ve Üzeri Siparişlerde Kargo Ücretsiz!

Kışın Yeni Doğanlar İçin İdeal Doğum Çantası Hazırlığı

2024-01-10

Doğum çantası, doğumun zamanından önce gerçekleşmesi ihtimali göz önünde bulundurularak en geç otuz ikinci haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlığı yaparken dikkat edilmesi gerekenlerde birden fazladır. Doğum yapacağınız hastaneyi araştırmanız, hastanenin sağlayacağı imkânları bilmeniz sizin faydanıza olacaktır. Ayrıca bebeğinizi hangi dönemde doğuracağınız da dikkat etmeniz gerekenlerdendir. Kış bebekleri için doğum çantası hazırlarken, buna uygun bir hazırlık yapmanız önemlidir.

Kışın yeni doğanlar için doğum çantası hazırlığı yaparken çantada olması gerekenlerden bahsetmek de mümkün. Bu noktada öncelikli olarak kış bebekleri için sağlığa uygun, dik duran ve hastanede rahatça kullanabileceğiniz çanta koymalısınız. İki tane çanta bu noktada sizin için yeterli olacaktır. Çantadan çok küçük valiz de kullanabilirsiniz. Kapağını rahatça kapatabildiğiniz, fazla yer kaplamayan çantalardan temin etmelisiniz. Bu ihtiyacın nedeni ise kış ürünlerin fazlada yer kaplamasıdır. Bebeğinize ve kendinize fazladan battaniye almak istediğinizde, tek bir çanta yeterli olmayabilir.

Bebeğinizin doğumu sonrasında kullanabileceğiniz üç tane takım almalısınız. Üç bebek hastane çıkış seti temin etmeniz sizin için yeterli olacaktır. Normal doğum beklerken sezaryen doğurmanız olabilecek ihtimaller arasında. Bu yüzden hastanede fazladan kalacağınızı düşünerek çanta hazırlamalısınız. Bebeğinizin en çok ihtiyaç duyacağı ürünlerden fazladan koyabilirsiniz. Yanınıza kalın pamuklu bir şapka almalısınız. Aynı zamanda iki tane battaniye, eve gitmek için giyilecek kıyafet de hazırlamalısınız. Battaniyelerden birini ince birini ise kalın olarak temin edebilirsiniz. Böylece bulunduğunuz ortama göre rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin temel ihtiyaçlarından olan bebek bezi, alt açma seti, ıslak mendil ve pamuk gibi malzemeleri de bulundurmalısınız. Bebeğinizin tenini koruyacak, hassas malzemeleri seçmeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda uzmanların tavsiye ettiği ürünleri seçebilirsiniz. Bebekler için kullanılabilecek temizlik ürünlerinde sağlıklı ve güvenilir ürünleri seçtiğinizden de emin olmalısınız.

Kışlık Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler Nelerdir?

Doğum çantalarının olmazsa olmazları arasında bebeğinizin ilk kıyafetleri bulunuyor. Bebeğinizin tenine dokunacak olan ilk kıyafetin yüzde yüz pamuk olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede bebeğiniz için sağlıklı bir seçim yapmış olabilirsiniz. Yenidoğan hastane çıkışını da iki farklı takım olarak çantanıza koymalısınız. İçerisinde patikli pantolon, kapama ceketler, içlik, patik, şapka ve eldiven gibi seçeneklerin olduğuna dikkat etmelisiniz.

Kış aylarında bebekler için doğum çantasına hastane çıkış kundağı da eklenmelidir. Battaniyelerinizi de bebeğinizin tenine uygun olacak şekilde seçmenizde fayda vardır. Hem sıcak hem de serin ortamlarda kullanabileceğiniz battaniyelerle bebeğinizin vücut ısısını koruma altına alabilirsiniz. Bebeğinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almanız, sağlığını korumanız için uygun malzemeleri ekleyebilirsiniz.

 

Anne İçin Kışlık Doğum Çantasında Neler Olmalıdır?

Doğum yapacak kadın için sıcak tutacağından emin olduğunuz bir hırka ekleyebilirsiniz. Çünkü lohusa dönemine girecek olan kadınların kendi sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Hatta bu süreçte her zamankinden çok daha dikkatli olmak şart. Anneler, lohusa oldukları zaman daha hassas olurlar. Bu yüzden soğuk almamanız önemlidir. Bebeğinizi rahat bir şekilde emzirebilmeniz için önden düğmeli lohusa pijamaları da kullanabilirsiniz. Uzun süre hastanede kalacaksanız o zaman pijama takımları da alabilirsiniz. Geceliklerinizin yanına pijama takımı da ekleyebilirsiniz.

Bebeğiniz için süt sağma pompası, süt saklama poşetleri de temin edebilirsiniz. Terlik, havlu, sıcak tutacak olan çoraplar ve emzirme yastığı gibi malzemeleri de unutmamalısınız. Böylece hastanede kalacağınız süreçte çok daha rahat etme şansına sahip olabilirsiniz. Malzemelerinizin eksiksiz ve yeterli olması sayesinde, ekstra bir ihtiyacınız da olmayacaktır. Hastaneden çıkana kadar hem kendinizi hem de bebeğinizi rahat ettirmeniz mümkün olacaktır.

 

Kategoriler